Resultat Karlstad Open Ju-jutsu

Den 17.e mars var det dags för ju-jutsuns tävlingstrupp att åka västerut till Karlstad för JFL 5. Linköping skickade 6 stycken fighters och hade även med sig Sanna från våran kompisklubb Växjö.

Seger

I nybörjarklasserna började Robin Frahm och Johan Segertoft i – 77 kg och fightade där till sig ett brons respektive silver. Robin bjud dessutom dagens snyggaste spark i huvudet i sin första match.

I minus -69 kg var det Adam Andersson som visade var skåpet skulle stå genom att ta sitt andra raka guld. Adam dominerade på marken och lyckades i match brotta till sig 13 poäng på marken som måste vara något slags rekord.

Sanna fightades som ett djur i damklasserna och tog silver i både -62 kg och -70 kg. Sanna bjöd på en riktigt snygg armbar och ett par rejäla smällar under tävlingens gång. Mycket välförtjänta silverpengar till skattkistan.

I elitklasserna var Jonatan Eriksson först ut i -69 kg. Jonatan fightades bra och bjud på perfekt ju-jutsu i sin andra match med en blixtsnabb sekvens för att säkra segern på tre ippon. Tyvärr hade han otur med domsluten i sin sista match och fick nöja sig med ett silver.

Viktor “the beast” Samuelsson hade en shootfighting match i kroppen sen dagen innan men bjöd ändå på två rejäla holmgångar i -85 kg där han vann båda matcherna och säkrade guldet.

Lars Karlsson vann sin första match övertygande i -94 kilo men tappade fokus i sin andra. han låg under med  nio poäng när det var 20 sekunder kvar men lyckades i sista stund få ipponkast och sedan låsa fast på maken för ännu en ippon och seger på teknisk överlägsenhet. I och med detta var guldet på väg hem till Linköping

Alla tävlande tog medalj. Tre guld varav två i elitklasserna gör Karlstad Open till ett riktigt segertåg för Linköping som nu ställer in siktet på SM i Sollentuna.