Guld och Silver på SM i Ju-jutsu

Den 13 april var det dags för SM i Ju-jutsu och denna gång var det Sollentuna som stod för arrangemanget. Linköpings Budoklubb skickade tre fighters och och kom hem med ett guld och ett silver.

Lars Karlsson vann övertygande sina två matcher i – 94 kg och kunde äntligen bärga hem guldet till Linköping.  Lars har länge varit en aktiv fighter och är huvudinstruktör för ju-jutsuns tävlingsverksamhet och har flera tidigare SM-medaljer men det här var det första guldet.

Viktor Samuelsson fortsatte visa stark form och kämpade till sig ett silver i -85 kg. Viktor hade fyra tuff amatcher där han vann tre övertygande och hade bra häng på kklassens vinnare i deras möte. Denna gång räckte det inte hela vägen men ett mycket välförtjänt silver.

Jonatan Eriksson körde på i -69 kg och fightades respektlöst och taktiskt men förlorade tyvärr bronsmatchen. Jonatan var ändå nöjd med dagen då han kände att hans ju-jutsu kändes stabil och bra.

Nu väntar Paris Open för alla tre fighters och de ser fram mot att testa sig internationellt.