3 nya Elit-instruktörer Ju-jutsu Kai

I helgen genomfördes en Elitinstruktörskurs i Ju-jutsu kai. Efter 3 dagars utbildning av teori blandat med praktik tog Mattias Arnsby, Mårten Ling och Matilda Falk nästa steg på instruktörsstegen och blev elit-instruktörer. Detta under överseende av stilchefen Soke Hans Greger och tekniska kommitténs ordförande Shihan Tony Hansson.

Elitinstruktörskursen är Svenska Ju-jutsuförbundets femte steg och det sista steget som är öppet för alla våra instruktörer. Nästa steg är förbundsinstruktör som beslutas av styrelsen. För att kunna gå elitinstruktörskursen krävs det långvarig instruktörserfarenhet. Detta genom att det krävs att man har graden 3 dan och att man varit A-instruktör (steget innan elit) i minst 3 år. Under kursen så behandlas stilens alla bärande punkter och röda trådar, eftersom kravet på en elitinstruktör är att man har synnerligen god kunskap om vårt system och stil. I år fick deltagarna som några av de första i landet en genomgång av förbundets nya teknik-bedömningskompendie som blev färdigt till påsk. Detta kompendium kommer att bli en stor hjälp för våra instruktörer vid träning och gradering.

En elitinstruktörskurs går bara vart annat år, så tillfällena är inte många att deltaga. Nu har vi i Linköping 6 stycken elitinstruktörer.

Ett stort grattis till Matilda, Mårten och Mattias till elitlicensen.