Resultat Scandinavian Open Ju-jutsu

Under helgen gick Scandinavian Open i Ju-jutsu i Jönköping och Linköping var givetvis på plats.

I elitklasserna gjorde Lars Karlsson bäst ifrån sig när han vann -94 kg. Efter en lite tveksam första match så tände Lars till i finalen och vann på tre ippon på minde än en minut.

 Viktor Samuelsson slutade på en tredjeplats i -85 kg. Viktor kände själv att han inte var på topp under dagen men körde ändå tävlingen och visade att hans ju-jutsu fortfarnde utvecklas men att just denna dag inte fick till det 100 %.

 Jonatan Eriksson krigade på mot internationellt motstånd i -69 kg och dog med sig ett brons hem. Han körde mycket jämt mot Tyskland och förlorade med 4-2 vlket gjorde att han missade finalen. Jonatan var ändå nöjd med sin insats.

 I nybörjarklasserna så var det Adam Andersson som gick bäst och tog hem guldet -69 kg. Adam körde bra taktiskt bra ju-jutsu och utnyttjade sitt suveräna markgame effektivt för att slå alla sina motståndare och säkra förstaplatsen.

 Johan Segertoft krigade i -85 kg och fick till slut med sig en bronspeng hem.

 Nytt för i år var även att det genomfördes Ne Waza-tävling som är en variant på markkamp som är rätt lik BJJ. Efter en hel del klasser blivit ihopslagna så fick Linköping till slut tävla i -70 kg och +90 kg.

 I -70 kg vann Jonatan Eriksson sina två matcher på poäng och säkrade guldet. I +90 kg vann Lars Karlsson sin första match på submission med en armbar från high guard men förlorade sedan finalen på poäng mot en mycket tyngre motståndare.