Nya grader och mycket träning i Falkenberg

Under helgen som gick avklarades årets upplaga av West Sweden Iaido Seminar i västsvenska Falkenberg. LBK stod för fem av de drygt hundra deltagarna som tränade hårt för sju inresta instruktörer från Japan, Storbritannien och Nederländerna.

Samtliga deltagare på iaidolägret i Falkenberg 29-30 juli 2013.

Samtliga deltagare på iaidolägret i Falkenberg 29-30 juli 2013.

Under lördagen ägnades större delen av dagen åt ZNKR iaido, alltså den standardiserade iaidon som används vid gradering och tävling. Detta mynnade sedan också ut i graderingar och en så kallad embu taikai, där domarna valde ut en enda totalvinnare av alla lägrets deltagare: Kamil Orciuch från Polen. Från Linköping graderade Patrik Karlsson till 2dan och Lowe Aspviken till 1dan. Stort grattis!

Patrik och Lowe med sina nya, välförtjänta graderingsdiplom.

Patrik och Lowe med sina nya, välförtjänta graderingsdiplom.

Under söndagen låg istället fokus på traditionell koryu iai, där deltagarna fick möjlighet att fokusera på sina respektive skolor. Under eftermiddagen genomfördes en del av träningen i uppvisningsform, vilket gav möjlighet att både se iaido på olika nivåer (uppvisningen genomfördes i gradgrupper från kyugraderade till 8dan) och från olika skolor.

Patrik får instruktioner i koryu-katan ryuto av René van Amersfoort, 7dan. Lowe tittar på.

Patrik får instruktioner i koryu-katan ryuto av René van Amersfoort, 7dan. Lowe tittar på.

Sammantaget var det en mycket lyckad träningshelg för alla inblandade och alla iaidoka som har möjlighet uppmanas att åka på framtida års sommarläger på västkusten!