”Region Öst” på Instruktörsträff

 

Instruktörsläger ht 2013

Nu är det tradition. För andra gången inbjöd Linköpings Ju-utsu närliggande klubbar till Instruktörsträff. Vi försöker bygga upp ett samarbete i vad vi skulle kunna kalla Region Öst. Av sju närliggande klubbar till Linköping har vi på våra två träffar haft besök av fem klubbar. Denna gång kom instruktörer från Jönköping, Eksjö och Nyköping, så vi blev 22 st. Vi planerar en träff varje termin.

Denna gång var temat det nya bedömningskompendiet. Vi gick tillsammans igenom tanken och hur vi kan använda oss av detta kompendium som ett komplement till systembok och instruktörshandledning. Dagen började med att vi tittade på kompendiets upplägg genom att gå igenom O soto o toshi gemensamt med texten som ledstjärna. Efter det så delade vi upp oss och varje grupp fick en teknik som de själva skulle presentera och låta övriga träna på. Och efter lunch fick grupperna även göra en bedömning på teknikerna efter de kriterier som de presenterade innan lunch. Sedan blev det andra gruppkonstellationer och mer tekniker. Vilket innebar mer träning. Vi lyfte även fram fallträningen som undertecknad tycker att de tränas för lite på efter något års träning.

Instruktörsläger ht 2013_2

Vi byter även instruktörstips på dessa träffar och denna gång så titta vi igenom hur funktionella övningar verkligen ska göras rätt för att ha bästa effekt. Efter en dag med bra träning och erfarenhetsutbyte så blev vi alla nöjda och vi planerar redan inför vårens träff, där önskemålet att ha tema kata kom upp.

 

Tack alla deltagare och vi hoppas till nästa gång samla upp några klubbar till.

Anders Bergström

Linköpings ju-jutsu