SM-silver till Lars Karlsson

Det blev en fin silvermedalj till Lars Karlsson i -94 kg i SM i ju-jutsu som gick av stapeln i Umeå på fredagskvällen den 17 januari.

Lars, som var regerande svensk mästare, inledde sin semifinal mot Thomas Gustavsson från Växjö starkt och tog snabbt ledningen. Med bland annat ippon i slag och spark, och ett bra kast tog han ledningen med 7-1 innan en minut hade gått av matchen. Lars hade bra kontroll på matchen och när halva tiden hade gått hade han ledningen med 8-1. Under andra halvan av matchen kom Thomas Gustavsson igen lite, men Lars hade hela tiden bra kontroll på tillställningen. Han avslutade matchen med att få in en riktigt snygg tani otoshi i kastdelen och vann till slut med 17-11.

I finalen mötte han Erik Fredriksson från Sollentuna. Lars fick en dålig start, då Erik Fredriksson direkt tog en ippon med en haito i slag och spark. När Erik Fredriksson sedan fick in en ippon i kast och en påföljande ippon på en fasthållning på marken var matchen över. Men det blev ändå ett riktigt fint silver till Lars. Grattis!

Den andra tävlanden från klubben denna finalkväll var Jonatan Eriksson i -69 kg. I semifinalen mötte han Adam Billger från Budoklubben Shindo Göteborg. Jonatan fick en riktig dålig start när han åkte på ippon i slag och spark, och en ippon på marken. Efter bara 21 sekunder stod det 6-0 till Adam Billger. Men Jonatan gav inte upp. Två ippon på två haito i slag- och sparkdelen och en ippon med en nedtagning reducerade han till 6-8. Jonatan var sedan riktigt nära att få till en fasthållning på slutet av matchen, vilket skulle gett honom segern, men Adam Billger lyckades krångla sig ur Jonatans grepp. Adam Billger vann till slut med 10-9 i en händelserik match.

I bronsmatchen ställdes Jonatan mot hemmasonen Karl Dahlgren från Iksu Umeå. Det blev en jämn och tät första halva av matchen. När halva tiden hade gått låg Jonathan under med 3-4. Han hade sedan ett bra kastförsök med en uchi mata, men Karl Dahlgren lyckades kontra och tog ytterligare en poäng till 5-3. Karl Dahlgren drog sedan ifrån till 8-3 och vann till slut med 9-3. Det blev ingen bronspeng för Jonatan, men att bara ta sig till en semifinal i SM är riktigt bra!

SM i ju-jutsu visades direkt på SVT-play. För er som vill titta på SM i efterhand och då kanske särskilt Lars och Jonatans matcher finns länken här:

http://www.svtplay.se/video/1710382/sm-veckan-ju-jutsi