Microläger i stora dojon

Joträning_

Vi testar nytt och kör ett Microläger. Microläger är ett kortare läger med social aktivitet efteråt. Denna första gång blev det även ett microläger i antal. Elva tränande och tre instruktörer tillbringade 4 timmar på mattan och tränande både fallteknik, grundtekniker, slag, spark jigo waza och randori, förutom fysisk aktivitet med tyngdpunkt på fys. För att härleda våra tekniker bak i tiden och se på andra anpassningar, så tog vi även fram Jo-stavar. Det började med att få lära sig attackera och hantera Jo-staven, för att sedan försvara sig med ude osae mot någon som attackera med Jo. Det blev en annorlunda känsla att använda ett icke så vanligt redskap. Efter fyra svettiga timmar, så kände alla sig nöjda och frågade när nästa Microläger kommer. Vi ska försöka ha två läger per år.

Andreas och Patrik_Lousie_

Efter träningen tog den sociala delen över. Det är ett av målen med microläger att träffas över bältesgränserna och umgås.  Så bastu med tilltugg, gemensam mat och film fick avsluta kvällen.

Mattias sparkar_

(Förutom de få som var kvar efter filmen och körde lite extra fys + ne-waza efter mer bastu, ett mikroläger är inte slut förrän alla har gett upp)