German Open Ju-jutsu

Under helgen åkte Sannna och Lars till Gelsenkirchen i Tyskland för att tävla på German Open i Ju-jutsu. Först ut var Lars som gått ner en viktklass till -85 kg och han fick hårdast tänkbara motstånd i sin första match i Willard från Danmark. Det blev en tight match där Lars plockade poäng i slag och spark och fick in ett bra kast men till slut drog dansken det längre stråt och gick sedan vidare och vann turneringen.  I andra matchen fick Lars ett par väldigt märkliga domslut mot sig vilket kostade honom matchen.

Sanna testade också en ny viktklass i -70 kg. I första matchen väntade Holland som visade sig vara lite för svårt motstånd. I återkvalet väntade svenskt motstånd i landslagets Johanna Sand.  Sanna öppnade starkt och tog flera poäng med sin främre haito. I judon försökte Sanna kontra haraigoshi med ett svep som domaren tolkade lite konstigt vilket ledde till en varning för flykt från serie 2. Sand lyckades dra ifrån på slutet men Sanna gjorde en riktigt bra insats trots förlusten.

Linköpings coach Johan Segertoft var nöjd efter tävlingen och menar att poängen inte reflekterar insatsen då Linköping visat att de kan hänga med världseliten. Nu är det bara att analysera vad som var bra och dåligt och ladda om för nästa tävling.