Guld till Maria, Shinjin Cup 2014

Maria Vasilevskaya tog guld på Shinjin Cup som gick av stapeln i Örebro den 18:e oktober. Hon vann sin match mot Therese från Banzai. Tyvärr blev det Marias enda match eftersom Therese råkade knocka Cim i andra matchen. Därmed plockades Cim av mattan och Maria vann därmed sin andra match på WO (det var endast tre damer med i år). Bra kämpat av Maria och hon har utvecklats väldigt mycket under det år som nu gått från hennes första tävling, som var Shinjin Cup ifjol.

Maria hade givetvis velat ha fler matcher för att få mer erfarenhet så vi får hoppas att fler tjejer anmäler sig till nästa tävling. Filmklipp från Marias match finns här: http://youtu.be/tvyCdAfZadI

För egen del så har jag varit sjuk i två veckor så målsättningen var att försöka hålla ner pulsen så gått det gick och försöka få in någon Jodan Mawashi Geri eller Gedan Mawashi Geri som kunde ge poäng. Det gick hyfsat bra att hålla nere pulsen men desto sämre att få poäng. Jag vann mina två första matcher och förlorade den tredje.

Min andra match var mot Tim Segerdahl från Kristinehamns Kyokushin Karate-Do och det var en jämn fight som jag vann med 3-2 i flaggor efter slutsignalen. Tim vann vår pool eftersom han fått med sig en wasari från hans första match och han vann dessutom både semifinalen och finalen och stod som segrare i mellanvikten. Mycket välförtjänt av Tim!

Min och Tims match: http://youtu.be/oQDB0XG7xjU

Jag och Maria vill tacka vår coach Patrik Gundmark som ställer upp i ur och skur och kör oss land och rike runt för att vi ska få möjlighet att tävla.

//Josef Högberg

P.S: Fler youtubeklipp finns på https://www.youtube.com/playlist?list=PL6bwuVUZ4F8WpwRIkk-O8XN3tpdTlu4y1