Vänklubbsläger i Linköping

En hel lördag (14/2) med ju-jutsu nu igen. Då står vi på mattan igen. Denna gång med kamrater från Linköping, Jönköping och Vadstena. Vi har i distrikt Öst genomfört Instruktörsläger varje termin, sedan flera år, och tänkte som vanligt ha ett även denna termin. Men vi ville även vidga oss och ge möjlighet till tränade i våra vänklubbar att få komma och träna tillsammans med instruktörerna som brukar komma. Och eftersom förbundet nu har ett instruktörsläger i Linköping 14 dagar senare, så passade det bra att testa idén.DSC_0900_90

Så därför samlandes vi på morgonen på alla hjärtans dag för att kramas i massor, detta i Linköpings dojo. Denna dag blev det 22 st tränande från 6 kyu (som tränat i 3 veckor) upp till 2 dan som kämpade på mattan. Instruerade gjorde förutom jag själv, elitinstruktörerna Mattias Arnsby och Mårten Ling båda 3 dan. Temat för dagen var tekniker och kihon i rörelse, så vad kunde det bli av detta. Förmiddagen inriktades på grunder för att använda dessa i tekniker på eftermiddagen. Bl a taisabaki och atemi samt kast i nära kontakt.DSC_0905_70

På eftermiddagen plockades förmiddagens teknikträning in i jigo waza tekniker. Utvalda bältestekniker blandades med en fyra-teknikskata och randori i flera former. Eftermiddagen gick så fort att vi missade den regelrätta fikpausen, som fick bli en vattenpaus i stället. Så efter en hel dags träning avslutade vi med avslappning och mental träning för att memorera dagen.

Vi tackar tillresta klubbar för besöket och lovar att det blir mer instruktörsläger och vänklubbsläger i Linköping i framtiden.

Anders Bergström