Medaljregn över LBK på jodo-SM

I helgen stod LBK som värdar för årets jodo-SM med arrangörshjälp från de erfarna jodo-rävarna i FSKA.  LBKs jodosatsning startade för knappt 18 månader sedan, och klubben är därför fortfarande riktiga nykomlingar i jodosammanhang. Tre tävlande ställde upp för LBK, alla i mudan-klassen (kyu-graderade) eftersom klubben ännu inte har någon dan-graderad. Det hindrade dock inte LBKs lag från att skrälla sig till en silverplats i lagtävlingen efter att till sist ha blivit satta på plats av FSKA i lagfinalen. Individuellt gick det också riktigt bra, Mattias knep guldmedaljen i mudan-klassen efter att ha vunnit över Caroline (som alltså fick nöja sig med ett brons) i semifinalen. Efter avklarade tävlingar passade de tre silvermedaljörerna samt Per Schultz på att gradera till 1kyu. Stort grattis till alla fyra!

LBKs silverlag: Caroline Lindholm, Mattias Jansson och Patrik Karlsson.

LBKs silverlag: Caroline Lindholm, Mattias Jansson och Patrik Karlsson.

I samband med SM hölls också en funktionärsutbildning inför jodo-EM som kommer gå av stapeln i västsvenska Falkenberg i september. Detta gjorde att årets jodo-SM kunde stoltsera med nästan lika många funktionärer som tävlande, en lite udda bragd kan tyckas.

Funktionärsutbildning: här tejpning av tävlingsbanan.

Funktionärsutbildning: här tejpning av tävlingsbanan.

Tävlingarna följdes sedan i vanlig ordning av gemensam middag på kvällen och ett träningsseminarium på söndagen innan jodo-folket begav sig hem till sina respektive klubbar igen.

Therese från FSKA och Hanna från Shobukan tränar makiotoshi under Rickards vakande öga.

Therese från FSKA och Hanna från Shobukan tränar makiotoshi under Rickards vakande öga.