Mattias blev europeisk mästare i jodo!

I helgen hölls det fjortonde europeiska mästerskapen i jodo i västsvenska Falkenberg. Femton nationer slogs om medaljerna, och Sverige gick inte medaljlöst i år heller. Årets skräll blev LBKs egna Mattias Jansson som debuterade i landslaget och kämpade sig hela vägen till guldmedaljen! Innan dess hade Mattias också “värmt upp” genom att tillsammans med Sida Yin, Jesper Waldestål och Johan Andersson knipa lagsilvret på hemmaplan.

Mattias Jansson, nybliven EM-vinnare, intervjuas av Hallands Nyheter.

Mattias Jansson, nybliven EM-vinnare, intervjuas av Hallands Nyheter.

LBK hade ytterligare två tävlande i landslaget, Patrik Karlsson i mudan och Caroline Lindholm i shodan, men tyvärr tog ingen av dem sig till medaljplats. Efter avklarade tävlingar fyrdubblade dock LBK sina totala dan-grader i jodo då Mattias, Patrik samt Per Schultz alla med bravur klarade sina graderingar till 1dan.

Svenska jodolandslaget 2015 tillsammans med den japanska delegationen, Takao Momiyama-sensei och alla medaljer.

Svenska jodolandslaget 2015 tillsammans med den japanska delegationen, Takao Momiyama-sensei och alla medaljer. Foto: Carl Bruce.

Det svenska landslaget tog ytterligare två medaljer: det blev guld i sandan för Jesper Waldestål och brons i yondan för Sida Yin. Hela EM finns filmat och går att hitta på http://kendoforbundet.se/ejc-2015/live-stream/, de individuella finalerna börjar omkring 05:53:00.