Börja träna kampsport: BJJ

12556980_921629644553462_1671862078_o

Nyfiken på att börja träna hos oss? Här delar en av våra medlemmar med sig av sina erfarenheter från att börja med  BJJ.
David Hult, 35
Sysselsättning: Jobbar i fastighetsbranschen
Utövat brasiliansk jiu-jitsu i: 2,5 år
Hur hittade du till BJJ?
Jag hade redan en viss erfarenhet av kampsport via MMA (Mixed Martial Arts) som jag utövade tidigare, så steget var inte långt. Intresset väcktes ordentligt när jag förlorade min första MMA-match till följd av att motståndaren lyckades besegra mig genom effektiv BJJ-teknik, och det slutade i insikten om att jag var tvungen att förbättra mig på det området. Dessutom drabbades jag strax därefter av en skada som hindrade mig från att slå och sparka, och jag sökte mig då till BJJ, som ofta beskrivs som en mjukare kampform.
Vad fick dig att fastna?
Känslan av att det är en konstant utveckling höll mig kvar. Det tar liksom aldrig slut! Med andra aktiviteter kunde jag lätt tröttna, men här finns ständigt nya tekniker att lära sig och saker att utveckla.
Sen kan mycket sägas om den fysiska delen också: Man tänker inte på att man tränar, det är bara roligt! Endorfinkicken efter brottning skapar ett beroende och gör att man gärna vill komma tillbaka!
Ytterliggare något som jag tycker är värt att nämna är sammanhangskänslan i sporten. Jag har spelat flera lagsporter såsom fotboll och innebandy, men lagkänslan och sammanhållningen har aldrig varit i närheten av den jag upplever här på klubben, trots att sporten utövas individuellt!
Vad har du för ambitioner med ditt utövande?
Att fortsätta utvecklas och förstå mig på sporten allt djupare. Bieffekter av det är att man har kul och håller sig i form, så det är ett starkt intresse som är outtömligt! Dessutom vill jag hålla igång och tävla. Nu är det en viss balansgång med småbarn och familjelivet, men det går bra. Mycket på grund av smidiga träningstider som möjliggör en bra balans däremellan.
Vad vill du säga till någon som funderar på att börja på BJJ?
Jag har provat en massa träningsformer, men detta är den absolut roligaste och mest utvecklande jag provat. Den är för alla! Välkomna!

Vill du också börja träna brasiliansk jiu-jitsu? Vi på Linköpings Budoklubb lovar att det kan bli en av det nya årets höjdpunkter!
Intresserad? Kika gärna in:  https://www.facebook.com/events/1225411897488098/