Börja träna kampsport: Det är en kick

12637069_924249477624812_698643576_oNyfiken på att börja träna hos oss? Här delar Sanne med sig av sina erfarenheter från att börja med Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)
Sanne Ingvarsson, 23
Sysselsättning: Student
Utövat brasiliansk jiu-jitsu i: 6 månader
Hur hittade du till BJJ?
Jag kände några som tränat här sen tidigare, och funderade själv på att börja. Till slut bestämde jag mig för att pröva på och följde med en kompis hit. Det var ett bra beslut även om jag var lite nervös de första träningarna! BJJ är en sport med mycket närkontakt, vilket först kan kännas konstigt. Men folk här är trevliga och man fastnade rätt snabbt!
Vad fick dig att fastna?
Det är en kick! Det är härligt, men samtidigt så konstigt: Att brottas med varandra är så orimligt kul! Jag tycker också att man utvecklar någon sorts envishet i allt kämpande, vilket får mig att vilja komma tillbaka och fortsätta utvecklas bland alla schyssta träningskamrater.
Träningen som sådan är väldigt allsidig. Man blir helt slutkörd, så det är helt klart en grym träningsform. Dessutom ryms en mångsidighet inom sporten i hur man vill utvecklas fysiskt. Oavsett om man motiveras till att bli starkare, snabbare eller mer uthållig, så visar sig framsteg både här och på gymmet.
Sen tycker jag att folk här är trevliga och pratar med varandra. Det finns många typer av utövare här, och det har definitivt blivit några fler ansikten att heja på vid campus eller i stan!
Vad har du för ambitioner med ditt utövande?
Ha kul! Jag har inga tävlingsambitioner än så länge. Vill bara hålla på och utveckla mig bort ifrån att bli mosad hela tiden, så långt tänker jag just nu!
Vad vill du säga till någon som funderar på att börja på BJJ?
Ta med en kompis och kom och prova på! Du kommer fastna!

Vill du också börja träna brasiliansk jiu-jitsu? Vi på Linköpings Budoklubb lovar att det kan bli en av det nya årets höjdpunkter!
Intresserad? Kika gärna in:
Mer info om BJJ på klubbhemsidan

Info om terminsstarter
Evenemanget för terminsstarten