Börja träna kampsport: Samarbetet är det viktigaste

Nyfiken på att börja träna hos oss? Här delar Caroline med sig av sina erfarenheter från att börja med jodo.

CarolineJodo-EM 2013

Caroline Lindholm, 31
Sysselsättning: doktorand
Utövat jodo i: 2 år

Hur hittade du till jodo?
Det började som en galen idé i fikarummet efter en iaido-träning. Vi var några stycken som fick för oss att vi skulle lära oss tillräckligt med jodo för att kunna ställa upp i en tävling två månader senare. Det gjorde vi också, i alla fall tre av oss, och kom hem med en guldmedalj i nybörjarklassen samt ett fighting spirit-pris. Efter den starten kunde vi ju inte göra mycket annat än att fortsätta!

Vad fick dig att fastna?
Att det är så roligt! Jodo kräver att man jobbar mycket med sin rörlighet och att bli mjuk i kroppen, och jag tyckte om både utmaningen och känslan jag fick i kroppen efter ett pass. För mig som tränat budo ganska länge innan var det också kul att börja om från grunden med något nytt – känslan av att lära sig säkert hundra nya saker varje träning var väldigt stimulerande.

Vad har du för ambitioner med ditt utövande?
Egentligen bara att bli bättre och fortsätta att tycka att det är roligt. Jag har haft förmånen att få vara en del av landslaget som nybörjare, varit med på två EM och sett massor med bra jodo. Jag sporras av att ha en tävling att träna mot, men det roligaste är ändå att utvecklas tillsammans med de andra tränande och försöka göra bättre och bättre jodo. Jodo är verkligen en samarbetssport, och det allra roligaste för mig hur vi pushar varandra till att bli bättre och bättre när vi tränar tillsammans.

Vad vill du säga till någon som funderar på att börja med jodo?
Gör det! Ta med en kompis om du vill, eller kom själv. Du behöver inte vara stark eller snabb för att kunna vara med, och smidigheten är något som kommer med tiden.

Vill du också börja träna jodo? Vi på Linköpings budoklubb lovar att det kan bli en av det nya årets höjdpunkter!

Intresserad? Kika gärna in på https://www.facebook.com/events/1568132566742545/ eller läs mer om jodo här på hemsidan.