Börja träna kampsport: Träna för att tävla

12596979_924565700926523_2073938462_oNyfiken på att börja träna hos oss? Här delar Christian med sig av sina erfarenheter från att börja med Ju-jutsu Fighting (JJF) som Ju-jutsuträning med inriktning mot att tävla.
Christian Blomqvist, 28
Sysselsättning: Officer och personlig tränare
Utövat JJF: 9 månader
Hur hittade du till JJF?
Jag tränade Aikido i Falkenberg, min hemstad. När jag blev stationerad i Linköping hittade jag hit och började träna Ju-jutsu Kai. Efter oss tränade de JJF som såg intensivt och seriöst ut. Jag ville utmana mig själv och bestämde mig därför för att byta disciplin!
Det var verkligen krävande! Från första träningen kommer jag ihåg att jag har nog aldrig varit så trött i mitt liv. Samtidigt var mottagandet så trevligt att jag ville komma tillbaka. Allt eftersom utvecklade jag mig och blev bättre fysiskt.
Vad fick dig att fastna?
Jag har en hel del erfarenhet av olika fysiska träningsformer och personlig utveckling/träning. Det var främst i dessa avseenden jag snabbt blev fascinerad av JJF. Det är allsidig träning: rörelse, explosivitet, hög intensitet varvat med lågintensiv träning. Jag blir alltid peppad på att komma hit! Oavsett hur jag känner mig på förhand släpper all negativitet så fort jag kommer innanför dörren.
Detta bygger mycket på att instruktörerna är väldigt duktiga och vet hur man lägger upp ett pass för att träna fysiska egenskaper såväl som teknik. Allt detta tillämpas i sparring och ger en riktigt bra och allsidig träning. Jag upplever skaderisken här som väldigt låg vilket är ett stort plus! För gemene man på gymmet riskerar träningen att bli enkelspårig, men här är träningarna strukturerade och genomförs med ledning.
Sen vill jag säga att det är grym sammanhållning. Det är en individuell sport i tävlingsfasen, men alla är där för att lära av varandra. Man blir aldrig så bra vän som med någon man utväxlat slag med (åtminstone i detta fall)!
Vad har du för ambitioner med ditt utövande?
Jag vill börja tävla! Nu börjar jag få lite koll på sporten och förhoppningsvis kan jag fortsätta utvecklas av träningarna tillräckligt för att kunna tävla på elitnivå framöver!
Vad vill du säga till någon som funderar på att börja på JJF?
Kom hit och bara träffa oss! Titta på ett träningspass och känn dig för: vill du börja träna så anpassas träningen efter din nivå.
Vill du också börja träna Ju-jutsu Fighting? Vi på Linköpings Budoklubb lovar att det kan bli en av det nya årets höjdpunkter!
Intresserad? Kika gärna in: https://linkopingbudo.se/sport-jujutsu/