Tre medaljer på Nordic Ju-jutsu Cup

untitled

Den 8 november var det dags för Nordic Ju-Jutsu Cup i Nacka. Linköongs Budoklubb hade åtta fighters på plats och tog med sig tre medaljer hem.

Adam Andersson tog hem guldet i -77 kg Nawaza. Adam van snabbt två matcher på submission för att ta sig till final. Finalen blev en spännande tillställning där båda utövarna gick på flera fina fotlåsförsök men till slut fick Adam övertag på poäng via en snygg passering och mountposition. Slutsiffran i poäng blev 7 – 0 till Adams fördel.

Lars Karlsson tävlade i -85 kg fighting och fick med sig ett silver hem efter två matcher. Den första tag han stabilt på teknisk överlägsenhet. Finalen gick mot en av världens bästa ju-jutsuutövare i Fredrik Widgren där Lars drog det kortare stråt.

Robin Frahm tävlade i -77 kg fighting och fick efter tre hårda matcher nöja sig med ett brons.

Oskar, Johan och David gjorde alla tävlingsdebut i Newaza och kämpade väl men hamnade utan för pallen. Även Ed och Kostas tävlade i -77 kg fighting men de räckte inte hela vägen till prispallen den här gången.