En rapport från Linköpings Budoklubb Ju-jutsusektion

Under helgen 3-4 december genomförde Riksgraderingskommittén dangraderingar i Ju-jutsu kai i Uppsala. Från Linköping deltog 4 st som prövade till en ny dangrad (svart bälte).

joakim-jorgen-och-arvid-1-danFörst ut på lördagen var det 3 st som prövade till 1 dan. En gradering är på ungefär 2 timmar och under den tiden får de prövande visa upp sina kunskaper i kihon (grundtekniker), jigo waza (applicerade tekniker), renraku waza (kombinationer) och randori (fria försvar). Alla 3 blev godkända efter en riktig kraftansträngning inför 3 par granskande blickar.

 

Så nu med 1 dan och sempai gratulerar vi Jörgen Sandin , Joakim Schenning och Arvid Karlsson.

 

 

 

Från vänster Joakim Schenning, Jörgen Sandin och Arvid Karlsson

johan-3-danPå söndagen var det dags för högre graderingar och där hade vi i Linköping med Johan Svensson som prövade till 3 dan. Här visades samma delar upp som på lördagen, men då med andra tekniker. Och efter en väl genomförd gradering har vi fått ännu en sensei genom Johan Svensson 3 dan.

Vi får också tackar Mattias Arnsby och Jimmie Danielsson som ställde upp som kastdockor (uke) till Johan och blev kastade under hela terminens träningstillfällen samt under graderingen.

 

 

 

 

Johan Svensson

mattias-johan-3-dan-och-jimmie

Mattias Arnsby (uke), Johan Svensson och Jimmie Danielsson (uke)

Stort grattis från sektionen till alla 4.