Instruktörsläger Öst

 

Lördagen 16/9 genomfördes det regionala Instruktörslägret Öst i Linköping.

Under höstens instruktörsläger varvades det mycket träning med lite diskussioner. Temat denna gång var ”Träningsplanering och teknikbedömning”.

Tyvärr så fick vi lite återbud från våra klubbar sista veckan, men två stycken, Bosse och Anna kom från Västerås för att ta emot och bjuda på ju-jutsukunskap. Så vi blev 9 stycken samt Mattias och Anders som instruktörer.

Vi skulle börja med lite kihon för att stämma av och då blev det två timmar med träning och tankar av blockeringar. Efter lunch lyfte vi alla fram nya och glömda uppvärmningsövningar för att kunna variera våra pass mer än vi gör idag.

Sedan gick vi in på teknikbedömning där varje träningspar fick olika uppgifter att fokusera på och visa upp.  Bedömningskompendiets storhet och hjälp lyftes fram. Det handlade också om att se våra ”röda trådar” i systemet.

Som avslutning på dagen så diskuterade vi träningsplanering och då i olika cykler och röda trådar och inte att köra teknik efter teknik enligt boken.

Ett en hård dag för både kropp och knopp så avslutade vi med tips på teman för vårens Instruktörsläger Öst. Förslag var bl a randori och fys-tester

Anders Bergström