Påskläger

Nu är påsklägret 2018 till ända. Det 44:e i Linköping.
På fredagen strömmande det in ju-jutsukas från Malmö i söder till Umeå i norr till ett soligt Linköping. Påsklägret samlade in drygt 200 träningssugna. Från Linköping blev vi 19 st som tog möjligheten att träna inför Sveriges bästa instruktörer.
Träningen bedrevs i 8 st grupper och på 5 st mattytor. Lägret blev som det bör, bra träning för engagerade instruktörer. Träning med både fart, teknik, teknikteori, taktik och skolsalsträning.

I år fanns det 3 instruktörsdebutanter på mattan. Sara Holm från Linköping, Lukas Magnusson från Umeå och Christian Carlsson från Hudiksvall. Sara gjord väldigt bra ifrån sig och vi fick mycket positivt om hennes insats. Från klubben instruerade även Erik Grönberg och Anders Bergström.
Lördagseftermiddagen avslutades med en stiltävling. Det blev en väl genomförd och intressant tävling med 13 par som tävlade i tre klasser. Tyvärr inga från Linköping förutom Erik och Sara som domare och coach.

Detta år var det en ny foodtruck, Trucken Streetfood från Linköping som kom för att mätta oss. Så bra träning och bra mat samt god sömn är grundstenarna för ett bra läger.
Nu kan jag bara avsluta med måndagens aktiviteter, där tre av avslutningspassen tog hand om att lasta mattor innan avslutningen. Så trötta, glada och träningstillfredställda samlades vi alla för avhälsning innan hemfärden.

Nu har även förbundets klassiker startat. För att ta en klassiker så ska
du träna alla passa på våra tre förbundsläger i en följd. Påskläger, Sommarläger och Norrlandslägret.

Träningspris till välförtjänta elever delades ut och bucklan för aktivaste klubb gick i år till Örnsköldsvik med 12 deltagare.
Jag får tacka alla från Linköping som gjort påsklägret möjligt, Robert som hallchef, Lotta som skadeansvarig, mattbärare både ni som var med på lägret och speciellt ni som bara kom för att hjälpa till, (bl a tävlingsgruppen). Utan alla hjälpande händer och tränande fötter så blir det ju inget läger.

Anders Bergström
10-års jubilerande som Lägerchef
43 påskläger.