BJJ

BJJ – Brazilian Jiujitsu

Vill du bli stark, snabb, smidig och bränna massor med kalorier samtidigt som du har så roligt att du inte bryr dig om att det faktiskt är träning du ägnar dig åt? Vill du samtidigt lära dig den mest effektiva formen av kampsport för självförsvar och att hantera en eventuell angripare?

Då ska du komma till oss på Linköpings Budoklubb och prova Brasiliansk Jiu Jitsu!

Brasiliansk Jiu Jitsu är en kampform utan slag och sparkar som har sitt ursprung i den japanska Judon. Sporten kom till Brasilien under början av 1900-talet och den tidiga utvecklingen skedde hos en man med smal och liten kroppsbyggnad. Detta gjorde att teknikerna är anpassade så att en mindre person ska kunna kontrollera och oskadliggöra en större person med hjälp av teknik, balans och hävstångseffekt. Det är i övrigt en väldigt fysisk och tävlingsanpassad sport som hela tiden utvecklas med målet att komma på överlägsna tekniker.

Träningspassen består av uppvärming som följs av teknikövningar vilka sedan får testas praktiskt under sparringronder mellan de tränande. Sparringen är en del som skiljer BJJ från andra kampsporter eftersom du här verkligen får känna att teknikerna fungerar och våga lita på dem. Detta gör att många tränande får bättre självkänsla samt upplever en större trygghet i sig själva.

Under senare år har sporten uppmärksammats genom UFC och mixed martial arts (MMA) där BJJ med stor framgång använts för att avsluta och vinna många matcher.

Det har också blivit en populär sport bland kändisar i Hollywood där bland andra Ashton Kutcher, Scarlet Johansson, Guy Ritchie och Joe Rogan har fastnat för träningsformen.

Hos oss tränar ett brett spektrum av människor, tjejer och killar gamla som unga från olika nationaliteter. Vissa tränar för att tävla, andra för att ha roligt och hålla sig i form. Sporten passar verkligen alla. Dig med!

Linköpings Budoklubb tränar under Marcello Yogui och tillhör Yogui BJJ Association

Börja träna BJJ

Mer om BJJ

Instruktörer i BJJ

Kontakta BJJ